Tăriceanu despre efectele protestului de 15 minute: S-ar putea ca cei de la Ministerul Transporturilor să intre pe o viteză accelerată

112

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat sâmbătă, la Constanţa, referitor la efectele pozitive pe care le-ar putea avea protestul de 15 minute organizat pentru a atrage atenţia asupra lipsei autostrăzilor, că probabil cei de la Ministerul Transporturilor vor intra pe o viteză accelerată.

"S-ar putea ca cei care sunt la Ministerul Transporturilor să intre pe o viteză accelerată", a spus Tăriceanu.

Întrebat câţi kilometri de autostradă au fost daţi în folosinţă în perioada în care el a fost premier al României, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns că nu îşi mai aduce aminte.

"Nu mai ţin minte, dar îmi aduc aminte că am făcut inaugurare o dată la Piteşti, centura Piteştiului, am mai fost nu mai ştiu pe unde, pe autostrada nu mai ştiu care… s-au făcut, e o întrebare bună, dar nu mai ţin minte că au trecut cam 11 – 12 ani de la încheierea mandatului. Dar atunci ţineţi cont că nu avusesem acces la fonduri europene decât într-o perioadă în care numai procedurile de accesare durau 3 ani de zile", a declarat preşedintele ALDE.

Potrivit acestuia, lipsa autostrăzilor este cauzată şi de proasta gestionare făcută de miniştrii care s-au perindat la Transporturi.

"Există o proastă gestionare a acestui domeniu de către miniştrii succesivi care s-au perindat la Transporturi. Că dacă proiectele le începeau cu şapte ani în urmă, atunci sigur că astăzi anumite proiecte erau la maturitate. Dar procedurile sunt greoaie, licitaţiile sunt mereu contestate, se plimbă în justiţie câte doi ani de zile, atât durează o procedură de contestaţie, pentru că i-am luat pe cei de la CNAIR, fostul CNADNR, cu fiecare proiect în parte. Înainte de buget, noi am stat zile în şir cu lista proiectelor ca să vedem în ce stadii sunt, ce se poate termina anul acesta, ce urmează în anul următor, pentru că trebuie să pregăteşti proiectele pentru anii următori. Nu e suficient să fac…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata