Tăriceanu, despre participarea Vioricăi Dăncilă la "Ora prim-ministrului": Demersul trebuia apreciat; nu e o soluţie să aduci maidanul în Parlament

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că participarea premierului Viorica Dăncilă la "Ora prim-ministrului", pe tema OUG 114/2018, în plenul Camerei Deputaţilor, ar fi trebuit apreciată de parlamentarii din întreg spectrul politic, afirmând că "nu este o soluţie să aduci maidanul" în Parlament.

"Ieri am asistat la cel mai jalnic spectacol din Parlamentul României de după 1989. Doamna Prim Ministru a prezentat plenului Camerei Deputaţilor concluziile Guvernului cu privire la aşa-zisa 'ordonanţă pe lăcomie' (OUG 114) după consultările cu reprezentanţii mediului de afaceri. Demersul doamnei prim-ministru face parte din relaţionarea normală dintre Executiv şi Legislativ şi ar fi trebuit să fie apreciat de toţi colegii parlamentari, de oricare parte a baricadei ar fi! Nu putem pretinde ca toţi să fie de acord cu ceea ce spune Guvernul sau coaliţia de guvernare – acesta este farmecul democraţiei, nu? – dar nu este o soluţie să aduci maidanul şi mahalaua în Parlamentul României", a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a explicat că nu mai are "de multă vreme aşteptări de la mai tinerii colegi din USR să înţeleagă ce înseamnă decenţa şi toleranţa în politică" şi că a fost surprins de PNL că "s-a alăturat foarte natural huiduielilor şi înjurăturilor useriste!"

"Pesemne, goana după voturi te îndeamnă să faci orice! Oameni buni, a diviza societatea românească este cel mai dăunător lucru pe care-l puteţi face! Dacă speraţi că săparea de tranşee va aduce mai multe voturi decât clădirea de poduri, vă înşelaţi, şi vă spune asta unul care, în anii '90, şi-a petrecut tinereţea politică în stradă luptând pentru dreptul vostru de a putea înjura astăzi! Nici în stradă şi nici în Parlament nu am adus însă ura şi jignirile personale! Pentru că, oricât de multe lucruri ne-ar separa şi oricât de multe din valorile noastre ar…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata