Tăriceanu, la CN al PSD: Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent duminică la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, şi-a exprimat convingerea că cele două partide pot câştiga împreună alegerile prezidenţiale şi să îl învingă pe Klaus Iohannis.

"Vreau să ştiţi că aveţi în ALDE un partener corect, un partener loial, cu care trebuie să ne propunem nu numai orizontul 2020, ci trebuie să mergem mai departe şi, aşa cum am discutat nu o dată în ultima perioadă cu colegul meu, Liviu, orizontul nostru trebuie să fie 2024, pentru că avem multe lucruri de făcut împreună şi, dacă nu vom face noi aceste lucruri, cine o să le facă? Cred că această întrebare nu mai merită răspuns pentru că vedem cine reprezintă astăzi Opoziţia în România. (…) Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis", a declarat Tăriceanu.

În contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului UE, Tăriceanu şi-a exprimat convingerea că ţara noastră "va face o figură frumoasă".

"Poate am dori să se spună că am reuşit închiderea acestui Mecanism de Cooperare şi Verificare sau că am fost acceptaţi în Schengen, unde meritam de multă vreme să fim sau poate vom reuşi să facem paşi mai substanţiali în ceea ce priveşte apropierea şi integrarea Republicii Moldova în UE. Dacă însă vom continua să vorbim pe mai multe voci, şansele sunt minime. De aceea, apreciez şi susţin iniţiativa doamnei prim-ministru Dăncilă de a băga săbiile în teacă măcar pentru aceste şase luni şi să încercăm să obţinem din această Preşedinţie cât mai mult pentru românii care sunt acasă şi pentru cei care sunt în străinătate. Urmează apoi o campanie pentru alegerile prezidenţiale, de fapt două campanii electorale, şi pentru Parlamentul European, şi o să fie timp berechet să ne războim", a spus el.

Tăriceanu a subliniat că, deşi PSD şi ALDE au…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata