Tăriceanu, la Consiliul PSD: „Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, împreună îl vom bate pe Iohannis”

0

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că actuala coaliţie ar fi reuşit „minuni” dacă ar fi găsit în preşedintele Klaus Iohannis un partener, sugerând că şeful statului este de vină pentru căderea celor două Guverne conduse de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. În plus, liderul ALDE a transmis că, în coaliţie, şansele ca preşedintele Klaus Iohannis să fie învins, la prezidenţiale sunt mari, arătând că actuala coaliţie ar trebui să funcţioneze până în 2024. 

„Nu vă promit că anul 2019 va fi unul uşor”, a spus Tăriceanu, arătând că 2019 va aduce două evenimente cheie care vor marca România, preşedinţia Consiliului UE şi alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat că, la doi ani de guvernare, per ansamblu, crede că pot să ţină capul sus.

„Românii trăiesc mai bine decât în urmă cu doi ani, salariile au crescut.  Am fi putut face mai mult? Sunt convins că da, am fi putut face mai mult şi mai bine, am fi putut face minuni, dacă găseam în preşedinte un partener onest. Am sperat şi eu ca şi dvs că vom avea în preşedinte un partener echilibrat, echidistant politic, care să se gândească în primul rând la ţară şi apoi la al doilea mandat. Am sperat şi eu că nu vom mai avea un nou Băsescu”, a mai spus liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că „două guverne care au căzut, şi mulţi dintre politicieni au fost târâţi în faţa instanţelor, pentru fapte pe care nu le-au comis. „Dar nu ne-am pierdut busola. Marea majoritate a românilor sunt conştienţi că în justiţie s-au produs mari abuzuri”, a menţionat el.

„Sunt convins că am fi putut face mai mult și mai bine. Am fi putut face minuni, dacă am fi găsit in Presedinte…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close