Tăriceanu, la întrevederea cu preşedintele Curţii Europene de Conturi: Este util un dialog activ cu Instituţia Supremă de Audit

Preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, politica de coeziune, Brexit şi Strategia Dunării au constituit temele abordate marţi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul întrevederii cu o delegaţie a Curţii Europene de Conturi, condusă de preşedintele Klaus-Heiner Lehne.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis marţi AGERPRES, preşedintele Senatului a subliniat faptul că "un audit modern constituie o bază solidă pentru politici publice de calitate şi pentru proiecte legislative relevante cu impact în calitatea vieţii cetăţenilor. De aceea, România trebuie să dezvolte noi pârghii de colaborare în beneficiul populaţiei".

De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că este util "un dialog activ cu Instituţia Supremă de Audit, precum şi utilizarea expertizei acesteia în îmbunătăţirea procesului legislativ", menţionează sursa citată.

La întrevedere au participat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi, şi George Pufan, membru al Curţii Europene de Conturi. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu; editor online: Magdalena Tănăsescu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata