Tăriceanu: Noi vrem ca la finele lui 2019 să-i spunem domnului Iohannis 'Auf Wiedersehen!'

0

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară că partidul său şi PSD îşi doresc ca la finalul alegerilor prezidenţiale de anul acesta să-i spună lui Klaus Iohannis "Auf Wiedersehen" şi a adăugat că pentru atingerea acestui obiectiv este utilă o candidatură comună.

"Şi noi, la ALDE, şi cei din PSD dorim ca alegerile prezidenţiale de anul acesta să însemne cum a fost în 2016 Guvernul zero al lui Cioloş. I s-a spus 'la revedere, domnul Cioloş!'. Noi vrem ca acum, la finele lui 2019, să-i spunem domnului Iohannis 'Auf Wiedersehen' (n.r. – la revedere)! Pentru asta cred că e utilă o candidatură comună, dar trebuie să discutăm şi o să hotărâm la un moment dat, dar nu acum, suntem de abia la începutul lui februarie", a precizat Tăriceanu la postul de televiziune Antena 3.

Tăriceanu a adăugat că este un "anumit conflict de interese" în ceea ce priveşte candidatura lui Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte.

"Preşedintele şi-a anunţat candidatura, el este candidat de anul trecut, cred că aici e problema noastră, cât mai este el preşedinte şi cât este candidat. După cum am observat, ieri am văzut o ştire: Ungaria i-a cerut lui Frans Timmermans să demisioneze din funcţia de prim-vicepreşedinte al Comisiei (n.r. – Europene) pentru că este Spitzenkandidat (n.r. – cap de listă) din partea social-democraţilor şi atunci se presupune – şi nu e o presupunere absurdă – că este un anumit conflict de interese. Nu poţi să fii la comisie, neutru, nepărtinitor şi în acelaşi timp angajat într-o campanie electorală. Deci, a se vedea ce se întâmplă la noi: preşedinte şi candidat de anul trecut", a comentat Tăriceanu.

Cât despre posibilitatea de a fi candidatul comun al PSD-ALDE la preşedinţie, Tăriceanu a admis că aceasta este o problemă care "nu poate fi neglijată", admiţând faptul că este o chestiune "de orgoliu", însă a precizat că această candidatură va trebui…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close