Tăriceanu spune că majoritatea din Parlament e în regulă: „Este doar o problemă de prezenţă”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dă asigurări că majoritatea parlamentară este „în regulă” şi funcţionează, problema fiind una de prezenţă.

„N-am discutat cu colegii mei astăzi. Astăzi eram la conferinţa cu colegii din Serbia şi Bulgaria şi îi auzeam pe colegii mei, m-au chemat şi pe mine pe grupul de WhatsApp să vin în sală. Majoritatea e foarte în regulă, funcţionează foarte bine, nu cred că e o problemă. Este o problemă de prezenţă, asta e altceva, dar nu e problema de majoritate”, a explicat Tăriceanu.

Întrebat dacă se poate o lege a bugetului fără o lege a pensiilor, preşedintele Senatului a răspuns că bugetul urmează să fie prezentat în câteva zile.

„Ştiu acum că există un impas la CSAT, deci le tratăm pe rând. Sunt probleme, văd că nu scăpăm de ele, apar în fiecare zi. Dar obligaţia şi datoria noastră este să rezolvăm problemele”, a adăugat el.

Tăriceanu a mai spus că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă la Parlament pe tema suspendării şedinţei CSAT de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Am văzut-o aseară pe doamna Dăncilă şi am vorbit cu dânsa, dar n-am stat prea mult să discutăm. (…). Dar, fără îndoială, probabil că astăzi, când doamna prim-ministru va veni la Parlament pentru a prezenta priorităţile Preşedinţiei României (la Consiliul UE), ale Guvernului, vom avea ocazia să stăm de vorbă mai mult”, a declarat Tăriceanu la Senat.

Proiectul legii pensiilor nu a intrat, miercuri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, aşa cum a anunţat marţi preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.

Potrivit acestora, motivul ar fi faptul că nu toţi liderii de grup au fost de acord cu dezbaterea şi votarea lui miercuri.
Citeşte şi: „România nu face…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata