Tăriceanu spune că nu a fost informat despre OUG pe Codurile penale

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partener de coaliţie al PSD, spune că nu a fost informat despre intenția Guvernului de a da o Ordonanță de urgență pentru modificările aduse Codurilor penale. Anunţul lui Tăriceanu vine la o zi după votul în unanimitate dat de social-democraţi, în Comitetul Executiv Naţional.

„Sunt convins că ministrul Justiției va veni să ne informeze cu punctul său de vedere și dacă va considera că este un subiect important, atunci am să vă spun care este părerea mea”, a spus Tăriceanu, la Parlament, precizând că nu a participat la şedinţa PSD şi nu ştie despre acest lucru.

La ședința CEx PSD unde s-a luat decizi a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale, nu şi pentru cele 31 de articole din Codul Penal şi cele 64 de articole din Codul de Procedură Penală pe care CCR le-a declarat neconstituţionale. Acelea vor fi dezbătute în continuare în parlament.

„A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CExN.

Post-ul Tăriceanu spune că nu a fost informat despre OUG pe Codurile penale apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata