Tăriceanu susţine că ALDE nu a decis încă în ce variantă se va prezenta la europarlamentare; 10 criterii de selecţie a candidaţilor ALDE

0 110

ALDE nu a stabilit încă în ce variantă se va prezenta la alegerile europarlamentare, pe liste comune cu PSD sau separat, dar a stabilit criteriile de selecţie a candidaţilor, evaluarea acestora urmând a fi finalizată pe 21 februarie, a anunţat marţi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Astăzi am aprobat criteriile de evaluare a candidaturilor, apoi comisia care va face evaluarea candidaturilor şi calendarul până pe 21 februarie când trebuie să încheiem evaluarea candidaturilor. Criteriile sunt în număr de 10. Aceste criterii au ponderi diferite, se bazează pe experienţa profesională, pe cartea de vizită profesională, dar şi politică, pe cunoaşterea mecanismelor, regulilor şi arhitecturii instituţiilor Uniunii Europene, pe cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională. Candidaţii vor trebui să prezinte un proiect referitor la ceea ce îşi propun să facă în viitorul Parlament European, experienţa şi rezultatele politice în plan intern la alegerile precedente. Deci, un set de criterii, despre care credem că este echilibrat şi va putea duce la o selecţie cât mai bună, la candidaţi cât mai reprezentativi pentru noi ca partid liberal şi pentru România", a afirmat Tăriceanu la finalul şedinţelor Biroului Politic Executiv şi Biroului Politic Central ale ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, candidaţii ALDE "vor trebui, în Parlamentul European, să reprezinte familia liberală din România şi să apere şi să promoveze interesele României la nivelul Parlamentului European şi al UE".

"Dăm foarte multă greutate şi importanţă alegerilor care vor urma, pentru că ele reprezintă un important test pentru partid înaintea alegerilor prezidenţiale din acest an şi pentru alegerile de anul viitor. (…) Nu am hotărât pe care varianta vom merge (n.r. – pe liste comune cu PSD sau separat), dar acest lucru nu înseamnă ca nu trebuie să începem pregătirile, pentru că, pregătirile fiind…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x