Tăriceanu: Trebuie să revenim cu prevederi legale referitoare la contractele de offset

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că trebuie reintroduse prevederile legale care să impună obligativitatea ca o parte din contractele de achiziţii pe tehnică militară să fie însoţite de contracte de offset, de care să beneficieze economia românească.

"Din discuţia pe care am avut-o (n.r. – cu reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România) am reţinut un punct foarte important şi anume deficienţele actuale legate reglementarea contractelor de offset pe achiziţiile de tehnică militară. România alocă un buget extrem de important, de 2% din PIB. Din păcate, reglementarea obligativităţii unor contracte de offset a fost anulată în perioada guvernării Boc, din câte am primit informaţiile, şi va trebui să revenim la prevederi legale care să impună obligativitatea ca o parte din aceste contracte de achiziţii să fie însoţite de contracte de offset de care să beneficieze economia românească", a afirmat Tăriceanu, marţi la Senat.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat proiectul consolidării fiscale, aflat în stadiu avansat de elaborare la Ministerul Finanţelor.

"Voi face şi eu demersurile necesare pe lângă domnul ministru de Finanţe, Teodorovici, de a grăbi prezentarea lui şi adoptarea lui", a adăugat Tăriceanu. AGERPRES/(A – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata