Tăriceanu va afla anul viitor dacă rămâne fără imunitate. Cererea DNA de începere a urmăririi penale, la vot în sesiunea viitoare – SURSE

Călin Popescu Tăriceanu mai aşteaptă până când va afla dacă i se ridică imunitatea parlamentară. Cererea DNA care vizează începerea urmăririi penale a liderului ALDE ar putea intra la vot, în plenul Senatului, abia în sesiunea parlsmentară viitoarea, care începe în februarie, au declarat surse politice.

Deja o amânare a raportului comisiei juridice din Senat s-a produs, săptămâna aceasta. Preşedintele comisiei, Robert Cazanciu afirma că un vot se va da abia săptămâna viitoare, în condiţiile în care avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că doreşte să depună mai multe documente, în apărarea clientului său.

Sursele politice susţin că acest vot nu va putea fi dat în această lună, care este ultima din sesiunea parlamentară în curs, pentru că activitatea deputaţilor şi senatorilor va fi ocupată cu dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat, care intră cel mai probabil săptămâna viitoare în dezbaterea Guvernului, şi apoi va fi trimis în Parlament.
Din acest motiv, votul pe cererea DNA care îl priveşte pe preşedintele Senatului va fi amânată pentru sesiunea următoare, au precizat sursele.

PNL spune că miza acestei amânări este alta. Potrivit liberalilor, PSD şi iviu Dragnea îl ţin în şah pe liderul ALDE, pentru a-şi putea trece proiectele controversate.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Citeşte şi: EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata