Teodorovici: Afirmaţia că am dat OUG 114/2018 pentru că bugetul nu s-ar fi închis – falsă şi greşită

0 89

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că sunt false informaţiile conform cărora bugetul pe 2019 nu s-ar fi închis dacă nu era adoptată Ordonanţa de urgenţă nr 114/2018, subliniind că ordonanţa a avut toate avizele şi că "s-a încercat din foarte multe zone să blocheze acest act normativ".

"Nu am avut în vedere niciun act normativ de acest gen care să aducă către buget astfel de resurse financiare. O să vedeţi în următoarele ore când o să afişăm şi proiectul de buget. Am auzit în spaţiul public că, dacă această ordonanţă nu ar fi fost dată, bugetul nostru nu s-ar fi închis aşa cum ne dorim cu toţii. Este o afirmaţie greşită, falsă, care manipulează din păcate în spaţiul public, dar o să închidem această discuţie în momentul în care o să vedeţi afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe propunerea de buget pe 2019. Este mai mult o modalitate de a descuraja mai multe zone în a percepe suplimentar, să spunem, sume total necuvenite vizavi de economie în general", a afirmat Teodorovici la Comisia economică a Senatului, răspunzând întrebărilor senatorilor.

El a spus că ordonanţa a fost asumată de întregul Guvern, subliniind că au existat toate avizele şi s-au făcut toate consultările necesare.

"Toate ministerele implicate au contribuit la această ordonanţă, este o muncă de echipă, este asumarea întregului Guvern faţă de acest act normativ. Deci nu a stat cineva într-un birou şi a conceput acest act normativ fără dialog. Există la dosarul acestui act normativ toate avizele solicitate din toate zonele pe care trebuia să le consultăm, conform legii, inclusiv de la BNR, din zona privată. Că nu toate au fost în ton sau au fost puncte de vedere divergente faţă de actul final, asta este o altă discuţie. A fost inclusiv avizul Consiliului Economic şi Social (…). Dar legea nu prevede că avizele trebuie să fie în acelaşi ton cu actul normativ. Sunt…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata