Teodorovici, despre subvenţiile de milioane de lei, primite de partide, lunar: „Pot face proiecte dedicate copiilor din România”


Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici îl imită pe şeful său de partid. După ce Liviu Dragnea a anunţat că taie bugetele serviciilor secrete, pentru a da Vitamina D copiiilor ţării, ministrul de Finanţe spune că partidele pot să îşi dea subvenţia primită de la bugetul de stat, pentru proiecte care să vizeze copiii României.

Teodorovici a fost întrebat de ce bugetul Autorităţii Electorale Permanente s-a majorat, în acest an, cu peste 150%, pentru plata subvenţiilor pe care partidele parlamentare le primesc, lunar.

„Nu au cerut partidele, aceea a fost solicitarea de la AEP, fiecare ordonator de credit şi-a făcut solicitarea, discuţiile au fost purtate la nivel tehnic, cu colegii, asta a fost cifra care a rezultat, nu a fost un partid care a fost favorizat. M-aş bucura chiar dacă partidele, să vadă dacă legea pe permite să facă o alocare de aceste fonduri către zona de interes a României, sănătate. Pot face anumite proiecte dedicate copiilor din România, cu anumite nevoi, şi din dumele pe care le primesc, să le duc în această zonă, sper că legea să permită, dacă, nu, o putem modifica”, a răspuns Teodorovici.
PNL va propune reducerea subvenţiilor acordate partidelor politice
PNL va depune mai multe amendamente la proiectul de buget pe 2019 a anunțat, vineri, preşedintele partidului, Ludovic Orban, precizând că liberalii vor susţine, la dezbaterea din Parlament, reducerea subvenţiilor acordate partidelor politice, transmite Agerpres.

„Nu avem nevoie de o astfel de finanţare. Cu siguranţă vom analiza un amendament de reducere a alocărilor pentru partide. (…) Întrebaţi partidele de guvernământ. Nu noi am solicitat lucrul acesta. Nu noi am luat decizia, nu noi am solicitat, să nu cumva să identificaţi…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata