Teodorovici îi răspunde lui Iohannis, după ce președintele a criticat noile măsuri fiscale: „Se erijează în avocatul bogaților! Sunt presiuni mari”

0

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a anunțat ieri o serie de măsuri pe care vrea să le implementeze în viitor, dar președintele Klaus Iohannis a răspuns că aceste măsuri ar trebui stopate.

Teodorovici l-a acuzat pe președintele țării că „se erijează într-un avocat al bogaţilor”, după ce șeful statului a criticat noile măsuri fiscale anunțate de ministru.

„Domnul preşedinte văd că se erijează într-un avocat al bogaţilor, pentru că susţine ca marile companii din România să fie oarecum protejate. Totuşi, în România de ani de zile este un comportament incorect faţă de cetăţenii acestei ţări, că vorbim de bănci, energie, telecomunicaţii. Noi vrem să protejăm românii”, a declarat Teodorovici la România TV.

„Sunt presiuni foarte, foarte, foarte mari ca aceste lucruri să nu se întâmple, toţi se coalizează, bogaţii îl au pe preşedintele României în fruntea lor să-i protejeze pe ei, ale lor profituri”, a mai declarat Teodorovici.

Teodorovici a vorbit marți despre introducerea unor noi taxe, inclusiv despre o „taxă pe lăcomie” care va fi aplicată băncilor. Șeful statului a criticat aceste măsuri, spunând că „aruncă în haos economia, va face viaţa românilor mai scumpă”.

„ată că a trecut niciun an şi introduce noi impozite şi taxe. Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic sau mediul instituţional al statului, nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite până acum. Aruncă în haors economia. Se prevede acolo supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem ghici este că vom plăti cu toţii mai mult pentru curent şi gaz, alt rezultat nu văd acum”, a spus Iohannis.

FOTO: HEPTA / MEDIAFAX

VIDEO/ Au rămas…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata