Thomas Jefferson Byrd, unul dintre actorii preferaţi ai regizorului Spike Lee, împuşcat mortal în Atlanta

Foto: b1.ro
0 1

Actorul afro-american Thomas Jefferson Byrd, care a jucat în mai multe filme ale regizorului Spike Lee, a fost împuşcat mortal weekendul trecut în oraşul Atlanta, informează AFP.

Artistul american, în vârstă de 70 de ani, a fost descoperit decedat sâmbătă în partea de sud-vest a oraşului Atlanta, iar cadavrul său prezenta mai multe răni în spate provocate de gloanţe, a precizat luni un purtător de cuvânt al Poliţiei locale. Medicii care s-au deplasat la faţa locului au constatat decesul artistului.

În acest sens, o anchetă este în curs de desfăşurare, însă Poliţia nu a operat deocamdată nicio arestare.

Din punct de vedere interpretetiv, actor cu o mare experienţă teatrală, Thomas Jefferson Byrd s-a remarcat destul de târziu în cinematografie, la 45 de ani, după ce regizorul Spike Lee i-a oferit un rol secundar în filmul său „Clockers”.

Datorită rolurilor din „Clockers” şi „Get on the Bus”, artistul afro-american şi-a impus stilul interpretativ şi fizicul său atipic în universul cinematografic al regizorului Spike Lee, înainte de a fi solicitat să joace şi în filmele altor regizori.

Astfel a continuat să joace în mai multe proiecte ale regizorului new-yorkez, cel mai recent în serialul „She’s Gotta Have It” (2017-2019) şi în filmul „Chi-Raq” (2015).

„Tom este prietenul meu. Sunt foarte trist”, a scris Spike Lee duminică, pe Instagram, anunţând decesul actorului.

„Byrd era curajos, amuzant, creativ, liniştit, expresiv şi era o bucurie să îl avem printre noi”, a scris pe Twitter actorul american Wendell Pierce, care a jucat alături de Thomas Jefferson Byrd în „Get on the Bus”.

„Am adorat să lucrez alături de tine, Byrd. Ce actor excelent erai! Îmi pare rău că viaţa ta s-a terminat astfel”, a postat pe Twitter şi actriţa Viola Davis, premiată cu Oscar.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata