Thyssenkrupp e ajutată la îmbunătăţirea perspectivei anuale, în urma redresării economiei globale

82

Conglomeratul german Thyssenkrupp a majorat perspectivele financiare pentru acest an fiscal, pentru a doua oară în ultimele trei luni, datorită redresării economiei globale, care a majorat cererea şi preţul la oţel, transmite Reuters.

În acest fel, grupul se aşteaptă acum la un profit operaţional ajustat în jur de 150 de milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 30 septembrie 2021, după ce anterior previzionează că aproape va atinge pragul de rentabilitate.

În trimestrul doi din 2021, profitul operaţional ajustat s-a situat la 220 de milioane de euro, faţă de pierderi de 279 de milioane de euro în urmă cu un an, datorită majorării preţurilor pentru produsele sale.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Thyssenkrupp au urcat cu 1% marţi.

„Ştim că mai avem multe de făcut, nu ne complacem cu actuala situaţie. Realinierea Thyssenkrupp rămâne o călătorie cu mulţi paşi mici şi luăm măsurile corespunzătoare”, a afirmat directorul general Martina Merz.

În contextul metalurgic – Thyssenkrupp Steel Europe, a doua cea mai mare din Europa după cea a ArcelorMittal – a raportat un profit operaţional ajustat de 47 de milioane de euro, faţă de pierderi de 181 de milioane de euro în urmă cu un an.

Din punct de vedere organizatoric, thyssenkrupp ia în considerare scindarea diviziei, după ce eşecul încercărilor de a o vinde.
În acest sens, Thyssenkrupp Steel Europe a anunţat recent că va renunţa la 3.000 de angajaţi, dar a avertizat că ar putea urma şi alte concedieri.

În prezent, grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata