Timiş: Marilen Pirtea – Campania de mediatizare a amnistiei fiscale, un cadou electoral al PSD pentru sectorul privat

0 91

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen Pirtea a declarat joi, la Timişoara, că această campanie de mediatizare a amnistiei fiscale anunţată de guvern reprezintă un "cadou" electoral prin care PSD-ALDE doresc să îşi ţină aproape firmele private, într-o compensare la majorările salariilor din sistemul bugetar.

"Această campanie debutează cu un cadou, cu o posibilă amnistie fiscală, ceea ce înseamnă că în loc să-i premiem pe cei merituoşi, care sunt buni platnici, de fapt îi scutim pe cei care nu fac acest lucru. Este un semn transmis de ministrul Teodorovici companiilor mari, să nu mai plătească taxe şi impozite, pentru că vor fi scutite printr-un cadou", a declarat Marilen Pirtea într-o conferinţă de presă.

Deputatul PNL de Timiş a susţinut că gestul guvernului înseamnă o recunoaştere a faptului că după mărirea salariilor bugetarilor, Cabinetul Dăncilă le transmite companiilor private că are nevoie de ele în campania electorală şi de aceea li se dă în compensare amnistia fiscală.

"Încearcă să-şi apropie mediul privat prin astfel de scutiri. În opinia mea, se urmăreşte sensibilizarea acestor companii, care devin 'datoare' să contribuie cu finanţări şi sponsorizări la viitoarele campanii PSD-ALDE", a afirmat Pirtea.

Deputatul consideră că aceasta este "o practică patentată" PSD-ALDE, dar speră ca cetăţenii buni platnici de taxe şi impozite să nu o agreeze, ci să o dezavueze.

Amnistia fiscală va fi discutată în aprilie în guvern şi această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri, a declarat marţi seara, la postul public de televiziune, ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici.

"Amnistia fiscală vine. Curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Nu, e pentru trecut. Pentru companiile publice şi cele private. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. (…) În aprilie vreau să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x