Tomac: Avem foarte multe puncte de vedere comune cu PNL. Nu am decis contribuția PMP la noul Guvern

0

Eugen Tomac a afirmat că la negocierile de miercuri cu premierul desemnat Ludovic Orban au existat puncte de vedere comune, iar liberalii par deschiși la condițiile PMP pentru susținerea noului Executiv, însă măsura implicării acestora într-un Guvern PNL rămâne de discutat.

„Mă bucur că am găsit multă deschidere din partea premierului desemnat, pe marginea subiectelor care sunt de interes major pentru PMP, cum este cel legat de relația cu Republica Moldova. (…) Sperăm ca următorul Guvern să înființeze această structură necesară pentru relația cu Republica Moldova, și aici, am agreat împreună că este necesar ca acest pbiectiv să fie împlinit, și anume, ca la nivelul Guvernului, să existe o structură care să se ocupe, în principal, de relația cu Republica Moldova, pentru că noi am avut multe inițiative, dar nu a existat un cadru guvernamental care să le susțină.”, a afirmat liderul PMP Eugen Tomac, miercuri la Parlament.

Una dintre solicitările PMP este reușita inițiativei privind alegerea primarilor în două tururi, prin atragerea cât mai multor membri ai partidelor politice la votul în Camera Deputaților.

„Am agreat, de asemenea, ca în Parlament, în următoarea perioadă, partidele noastre să insiste ca Legea privind alegerea primarilor în două tururi să fie adusă pe Ordinea de Zi, în plenul Camerei, și votată. (…) Mă bucur că există această deschidere din partea premierului desemnat.”, a precizat Tomac.

Președintele PMP a mai afirmat că va exista o altă discuție, în care se va lua o decizie cu privire la contribuția PMP pentru noul Executiv.

„A rămas ca după runda de negocieri cu celelalte partide a domnului Ludovic Orban, să mai avem o nouă discuție legată de calendarul cu privire la învestirea noului Guvern. Mă bucur că a fost o discuție, subliniez, bună, unde am avut multe puncte de vedere comune, dar rămâne ca după ce Domnia Sa va avea discuții cu toate partidele…

Citeste continuarea pe News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close