Tomac (PMP), referitor la alegerile din Republica Moldova: Dodon devine tot mai mic şi irelevant

0 98

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, afirmă că la alegerile legislative de duminică, din Republica Moldova, opoziţia de dreapta a obţinut un scor bun, în timp ce preşedintele Igor Dodon "devine tot mai mic şi mai irelevant", în condiţiile în care formaţiunea sa nu a obţinut decât 31% din voturi.

Tomac consideră că marele perdant al acestor alegeri este Kremlinul, care s-a implicat direct în susţinerea formaţiunii PSRM a lui Igor Dodon, iar în viitorul Parlament cel care "va face cărţile" va fi Plahotniuc.

"Marele perdant al acestor alegeri este Kremlinul. Putin s-a implicat direct în susţinerea lui Dodon şi nu a reuşit decât 31%. Dodon devine tot mai mic şi mai irelevant. Pe de altă parte, în R. Moldova se conservă o situaţie îngrijorătoare. Domină nesiguranţa şi haosul, elemente specifice statelor controlate prin teroare. Plahotniuc va fi cel care va face cărţile în viitorul Parlament. Bineînţeles, în interes personal. Va reamintesc că Plahotniuc este cetăţean al României şi al Federaţiei Ruse. Opoziţia de dreapta a obţinut un scor bun, având în vedere ca a fost ţinta de atac pentru guvernarea oligarhului Plahotniuc, dar şi pentru Moscova. Abia acesta este momentul politicienilor din ACUM, ei au şansa reala de a-şi lua revanşa la alegerile locale de peste câteva luni", a scris luni, pe facebook, Eugen Tomac.

Liderul PMP mai consideră că va fi păstrată situaţia actuală şi nu vor avea loc alegeri anticipate.

"Nu cred în scenariul alegerilor anticipate, se va păstra situaţia actuală. Culoarul cel mai bun îl pot avea politicienii fără scheleţi în dulap şi care promovează Unirea cu România. Consolidarea unui pol politic proromânesc va prinde din ce în ce mai mult. Oamenii vor să scape de sărăcie şi izolare, iar asta este posibil doar prin reîntregirea ţării, aţa cum a fost până în 1944", a concluzionat Eugen Tomac.

Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata