Toni Greblă, despre refuzul lui Iohannis de a numi miniştrii: „Există motive pentru declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui!”

0


Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă a decarat, la România TV, că refuzul lui Klaus Iohannis de a respecta deciziile Curţii Constituţionale şi de a numi miniştrii propuşi de premier constituie motive pentru declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui.

“Juridico-constituțional, președintele României, prin acțiunile pe care le-a făcut sau prin inacțiunea sa, a încălcat prevederile Constituției, astfel încât ar exista motive constituționale pentru ca să fie declanșată procedura de suspendare a sa din funcție”, a declarat Toni Greblă, la România TV.

Fostul judecător constituţional admite că în contextul politic actual suspendarea este puţin probabilă şi tocmai de aceea Klaus Iohannis forţează limitele.

“Politic, lucrurile sunt mai complicate și ele se complică și mai mult pentru că de la 1 ianuarie România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, astfel încât trebuie analizate bine care sunt avantajele, dezavantajele, consecințele în plan politic european a unei astfel de măsuri. Dar, senzația mea și nu numai a mea este că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției și caută să împiedice buna funcționare a instituțiilor statului, încât parcă solicită să fie declanșată procedura de suspendare a acestuia din funcție”, a mai spus Toni Greblă.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, afirma, recent, că președintele Klaus Iohannis ”se cere suspendat” și că refuzul numirii celor doi miniștri și a șefului Armatei este ”un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni și de nimic”.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close