Transilvania Construcţii a obţinut un profit net de 5,47 milioane

0

Societatea Trasilvania Construcţii a obţinut, in primul semestru din acest an, un profit net de 5,47 milioane de lei, mai mare cu 7% decât cel estimat, potrivit unui raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

“Până la data aprobării prezentelor situaţii financiare activitatea curentă a societăţii nu a fost afectată semnificativ. Astfel, deşi au existat o serie de cereri din partea chiriaşilor de amânare plăţi sau reduceri de chirie, aceste solicitări au avut doar un efect marginal asupra cash-flow-ului. Nu s-au înregistrat întreruperi de contracte încheiate cu clienţii importanţi. Astfel, în primul semestru al anului 2020, principalii indicatori financiari ai societăţii (cifra de afaceri, profit operaţional, profit net) sunt în linie cu cei bugetaţi, abaterile fiind nesemnificative. Profitul net înregistrat în primul semestru este de 5.478.273 lei, cu 7 % mai mare decât cel estimat”, se spune în raport.

În perioada de referinţă, cifra de afaceri înregistrată a fost de 19.9 milioane de lei, iar veniturile totale din exploatare au fost de 20,13 milioane de lei. Profitul operaţional a fost de 9,2 milioane de lei, cu 16 % mai mare decât cel înregistratîn aceeaşi perioadă din anul precedent.

În raportul transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti, se precizează că la data de 22 Iunie 2020, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat retragerea acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de Valori Bucureşti, categoria standard şi transformarea societăţii Transilvania Construcţii SA într-o societate de tip închis.

“În prezent operaţiunea este în desfăşurare. Societatea estimează că va fi încheiata complet până la sfârşitul anului 2020. Impactul financiar asupra societăţii este estimat la circa 100.000 euro (sume pe care societatea le va achita acţionarilor care-şi vor exercita dreptul de retragere din societate), suma cu care se vor diminua disponibilităţile băneşti şi capitalurile proprii ale societăţii”, se menţionează în raport.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata