Transluncani, un drum de vis pentru iubitorii de natură

Chiar dacă nu este la fel de populară comparativ cu Transfăgărășanul și Transalpina, oferă exact același nivel de adrenalină persoanelor care își fac curaj să o parcurgă. Este o șosea ce măsoară mai bine de 5 kilometri, destul de șerpuită. Aceasta a fost săpată direct în stâncă și a reușit să scoată județul Timiș frumos în evidență. Autoritățile locale au obținut fonduri europene și au reușit să transforme dintr-un drum simplu, într-un adevărat obiectiv turistic.

Șoseaua care a început să ia fața Transfăgărășanului și Transalpinei începe din satul Luncanii de Jos, aflat la poalele Munților Poiana Ruscă. Adică, la mai puțin de 120 de kilometri de Timișoara, Transluncani începe să se arate și să ne lase cu gurile căscate.

Este creat la cea mai mare altitudine din județ, adică la 700 de metri. Acest traseu a reprezentat un adevărat challenge chiar și pentru constructor.

Transluncani are ușor peste 5 kilometri, dar turiști se bucură de fiecare metru din acest drum.

Realizat la cea mai mare altitudine din judeţ, la 700 de metri, a fost o provocare inclusiv pentru realizatori. Acest drum desprins din basme a fost creat cu bani europeni, în doar 3 ani. Acesta a costat un milion de euro.

„Pe acest segment pe unde mergem noi era doar o potecă. Nu poţi să faci turism sau agroturism dacă nu ai infrastructură. Eu, fiind ajutat de o echipă tânără la primărie, am pus baza pe banii europeni”, a afirmat Costel Medelean, primar comuna Tomești.

Pentru persoanele care îndrăgesc nopțile sub cerul liber și senin, locul perfect pentru camping și relaxare a fost găsit. Aceștia se pot bucura de liniștea naturii, departe de aglomerația din orașe.

Zona încă nu este complet dezvoltată, deci turiștii nu se pot bucura decât de un singur complex hotelier, în Valea lui Liman. De aici, iubitorii de aventură pot închiria biciclete sau se pot opri pentru a vizita mănăstirile din jur.

Sursa – Glow Magazin.

Citeste continuarea Aici

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata