Tranzacţia prin care SIF Banat-Crişana preia Doosan IMGB, autorizată de Consiliul Concurenţei

Foto: bursa.ro
0 12

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana SA (SIF Banat-Crişana) a preluat compania Doosan IMGB SA, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, transmis vineri AGERPRES.

Astfel, în urma analizei acestei concentrări economice s-a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

În acest sens, SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

Iar IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan şi are ca obiect de activitate principal producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje, obţinând şi venituri din închirieri de spaţii de birouri şi din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

În viitor, decizia privind tranzacţia dintre SIF Banat-Crişana şi Doosan IMGB va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata