Trei persoane au fost ucise în ultimul atac aerian asupra Kievului din Ucraina

De Jurnalul Național Externe Familie și relații 114 citiri
3 min citire
 

Doi copii se numără printre cele trei persoane care au murit în ultimul atac aerian rusesc asupra capitalei Ucrainei.

Un atac pe timp de noapte al Rusiei asupra unui cartier din estul capitalei Ucrainei Kiev a ucis trei persoane și a rănit alte câteva, au declarat oficialii orașului.

Administrația militară de la Kiev, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram de joi, a declarat că doi copii au murit în regiunea Desnianskyi, la periferia estică a capitalei.

Institutul de știri Kyiv Independent a raportat că joi dimineață au fost auzite mai multe explozii în oraș și că primarul orașului, Vitali Klitschko, a spus că lucrătorii de urgență au răspuns în cartierul Dniprovskyi al orașului – mai aproape de centrul capitalei.

Klitschko a spus pe Telegram că o clinică a fost lovită.

Numeroase explozii au fost auzite la Kiev la începutul zilei de 1 iunie, după cum a raportat un jurnalist independent de la Kiev.

Resturile de la proiectilele doborâte de apărarea antiaeriană a orașului au căzut în districtul Desnianskyi, potrivit administrației militare a orașului, a informat presa.

Șapte persoane au fost rănite în cele două districte, a declarat administrația militară. Raidul aerian marchează al 18-lea atac asupra capitalei în mai și în prima zi a lunii iunie.

Imaginile de la locul unui site atacat, postate pe rețelele de socializare, au arătat echipe de salvare care se ocupau de locuitorii din clădiri, cu materiale de construcție sparte împrăștiate pe stradă afară.

Nu a fost imediat clar ce armament a fost folosit în raidul aerian.

Discuțiile de pe rețelele de socializare au sugerat că este vorba despre o rachetă, având în vedere timpul scurt dintre declararea alertei de raid aerian în jurul Kievului și impact. Alerta a fost în vigoare de aproximativ o oră.

Deputatul ucrainean Inna Sovsun a deplâns moartea copiilor într-un „încă un atac cu rachete”.

„Alerta de raid aerian este dezactivată acum, dar nu pot dormi. Ținând fiul meu de mână, asigurându-mă că doarme bine”, a scris Sovsun într-un tweet.

Doi copii au fost uciși în urma unui alt atac cu rachetă la Kiev acum 30 de minute. S-au culcat aseară, iar acum sunt morți…
Alerta de raid aerian este dezactivată acum, dar nu pot dormi. Țin fiul meu de mână, asigurându-mă că doarme bine.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,