Trei rețete simple dacă vrei să pui murături pentru iarnă. Gogonelele tale vor face istorie

Iarna ne bate la ușă, iar gospodinele se pregătesc să facă provizii. FANATIK te învață mai multe rețete de gogonele delicioase pentru iarnă, care vor merge perfect cu pomana porcului, dacă vom avea așa ceva, dar la fel de bine vor merge și cu o porție zdravănă de fasole!

Ingrediete pentru cea mai simplă rețetă de murături dintre cele trei

gogonele
țelină
bețe de mărar
cimbru
usturoi
hrean
sare

Pe fundul borcanului bine spălat se pun crenguțe de cimbru și de mărar, apoi se așază gogonelele. După ce ai pus gogonelele în borcan, te ocupi de saramură. Pui apa la fiert cu sare. La un litru de apă pui o lingură de sare, lași apa la foc, până dă în clocot, pentru ca sarea să se topească bine. Când saramura dă în clocot, adaugi câteva căpățâni de usturoi pisat. Frunzele de țelină și hreanul se așază deasupra borcanului plin cu gogonele, după care se toarnă saramura. Atenție, deoarece borcanul s-ar putea sparge, așadar toarnă încet lichidul cald. Se leagă bine borcanul și când s-a răcit se depozitează într-un loc răcoros.

Ingrediete pentru cea mai simplă rețetă de murături dintre cele trei. Sursa foto: retetedupaingrediente.ro

Ingrediente pentru gogonele asortate

castraveţi
gogonele
conopidă
sfeclă roşie
varză
pepene
morcovi
hrean proaspăt
beţe de mărar uscat
un bucheţel de cimbru uscat
usturoi
ţelină
frunze de dafin
frunze de vişin
boabe de piper
boabe de muştar
3-4 gutui/ mere

Se folosește un borcan de 10 litri. Spălăm temeinic legumele, dar li fructele. Câteva bucăți țelină, cu tot cu frunze, se vor așeza pe fundul borcanului, apoi se așează un rând de legume și fructe, câteva din fiecare, după care se pun câteva rămurele de cimbru, câteva bețe de mărar trei căței de usturoi și două felii de țelină. se repetă până se umple borcanul. Pentru saramură, se pune câte o lingură de sare neiodată pentru fiecare litru de apă, dar se adaugă și o lingură…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata