Trucuri pentru o mai bună organizare

257

Trucuri simple care vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi managementul timpului, eficienţa şi productivitatea:

1. Scoateţi cuvintele “Nu am timp”din vocabular. Este difícil de realizat, şi deşi îmi propun mereu să n-o fac, aceste cuvinte reuşesc să-mi scape câteodată. Totuşi obiectivul meu se menţine – acela de a le elimina. Data viitoare când veţi mai pronunţa cuvintele acestea, amintiţi-vă – dispuneţi de exact acelaşi timp ca toţi ceilalţi, ca şi înotătorii olimpici care se trezesc la 4 dimineaţa, ca şi preşedintele sau liderii politici care conduc ţări sau ţinuturi întregi. Scoateţi cuvintele acestea din vocabular, pentru că ceea ce spuneţi este de fapt: “Nu vreau să-mi fac timp ca să rezolv asta”, şi e ok! Data viitoare cand veţi mai spune aceste cuvinte, imaginaţi-vă că acest task pentru care nu aveţi timp ar fi, de fapt, un membru al familiei d-voastră, internat în spital – şi dacă ar fi aşa, v-aţi face timp. Adevărata problemă este cea a priorităţii – acest lucru merită sau nu timpul pe care i-l aloc”.

2. Un truc vechi, dar foarte eficient – începeţi-vă ziua rezolvând cele mai grele probleme. Nimic nu poate să vă dea peste cap mai mult decât spaima de a amâna rezolvarea unui lucru difícil.

3. Fixaţi-vă mici recompense/bonusuri pentru situaţiile în care reuşiţi să vă rezolvaţi toate lucrurile propuse, descoperiţi ce anume vă motivează. Pentru mine functionează aşa:…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Sursa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner