Tsunami de bombe deasupra marilor oraşe din Ucraina

Rusia a lansat 70 de rachete de croazieră împotriva Ucrainei, într-un atac la scară mare, acuză armata ucraineană şi dă asigurări că a interceptat 51 de rachete şi cinci drone de atac. Rachetele, lansate de la mările neagră şi Caspică şi cu bombardiere strategice de tip TU-95MS.

Astfel că, bilanţul victimelor atacurilor cu rachetă creşte, la Kiev, la patru morţi şi 34 de răniţi, dintre care cinci sunt copii, transmite Oleksii Kuleba. Toate infrastructurile critice funcţionează cu generatoare şi s-au înfiinţat adăposturi temporare.

Mai mult, cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 34 au fost rănite rănite într-un atac cu rachetă la Kiev, transmite miercuri şeful Administraţiei Militare Oleksii Kuleba, notează CNN.

Cinci dintre persoanele rănite sunt copii, mai spune el.

În plus, un bilanţ anterior, prezentat de către primarul Kievului Vitali Kliciko, anunţa trei morţi – inclusiv o adolescentă – şi 11 răniţi.

Alimentarea cu electricitate a locurilor vizate în acest atac urmează să fie reparată în ”orele următoare”, a precizat acesta şi a îndemnat locuitorii să nu intre în panică.

”Toate serviciile şi echipele de urgenţă muncesc la locurile atacurilor. ingineri energeticieni au început deja să restabilească alimentarea cu curent. Echipe de reparaţii muncesc”, spune el.

Toate infrastructurile critice – inclusiv spitalele – funcţionează cu generatoare şi s-au înfiinţat adăposturi temporare, mai anunţă Oleksii Kuleba.

Rusia a lansat miercuri 70 de rachete împotriva Ucrainei în ultimul dintr-o serie de atacuri ”la scară mare al unor instalaţii cruciale de infrastructură”, transmite într-o postare pe Telegram armata ucrauneană, scrie CNN.

Armata ucraineană dă asigurări că a interceptat 51 dintre cele 70 de rachete ruseşti, însă şi cinci drone de atac.

Rachetele au fost lansate de la bordul a două nave de la Marea Neagră şi de bombardiere strategice de tip TU-95MS din Volgodonsk, în sudul Rusiei, dar şi de la Marea Caspică.

În plus, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri seara Consiliului de Securitate al ONU căruia i-a cerut să adopte o rezoluţie de condamnare a „terorii energetice” folosite de Rusia, pe care a echivalat-o cu folosirea unei arme de distrugere în masă, arătând că cele mai recente lovituri ale Moscovei asupra infrastructurii critice a afectat, în prag de iarnă, nu doar Ucraina, ci şi Moldova vecină.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata