Tudorel Toader, amenințat cu demiterea. Mai are o săptămână să lanseze proiectul de OUG pe amnistie și grațiere


Tudorel Toader mai are o săptămână să lanseze proiectul legii amnistiei și grațierii, pentru că liderul PSD Liviu Dragnea nu mai are răbdare să aștepte materializarea promisiunilor ministrului justiției. În cazul în care nu va iniția modificarea legilor justiției în sensul dorit de conducerea PSD, pe Tudorel Toader îl așteaptă demiterea, susțin surse din conducerea partidului. Nu este pentru prima dată când ministrul justiției primește semnale clare pe această temă, dar de fiecare dată a reușit să amâne emiterea actului normativ, așteptat a fi promovat în Guvern prin ordonanță de urgență.

Hotărârea ar fi fost luată chiar în acest weekend, iar Tudorel Toader ar fi fost informat despre răgazul pe care îl mai are pentru elaborarea OUG pentru amnistia și grațierea pedepselor.

„S-a discutat extrem de serios în acest weekend modul în care suntem duși de nas de Tudorel Toader. I s-a pus în vedere că ori dă OUG cu amnistia și grațierea, ori pleacă. S-a transformat într-o frână permanentă la tot ceea ce vrem să facem, ne dă doar declarații de doi ani”, a spus un demnitar din fruntea PSD, pentru evz.ro.

Potrivit sursei citate, într-una din întâlnirile anterioare a fost chemată și premierul Viorica Dăncilă, care ar fi spus că nu va împiedica adoptarea unui asemenea ordonanțe de urgență, cu condiția ca proiectul să fie inițiat de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Până acum, Tudorel Toader nu a oferit vreun răspuns concret la cerința de promovare a ordonanței pe amnistie și grațiere, cerută insistent de conducerea PSD, mai ales de președintele Liviu Dragnea.

„Reflectez. (…) Când voi avea un răspuns structurat atunci vi-l voi oferi. (…) Când am ceva de spus, sigur vă spun”, a…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata