Tudorel Toader ar putea fi chemat în Comisia de Disciplină de către decanul Baroului din Iași


Decanul Baroului Iași, avocatul Marius Sebastian Striblea, vrea să-l cheme în Comisia de Disciplină pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, care este avocat de profesie.
„Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat legitimat în cadrul Baroului Iaşi, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti, în calitate de Decan al Baroului Iaşi, voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul Baroului a sesizării Comisiei de disciplină. Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat”, a scris pe Facebook avocatul Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iaşi (foto).

Reacţia vine după ce în cursul zilei de luni ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirma tot prin intermediul unor postări pe Facebook, că doleanţele avocaţilor sunt „absolut nemotivate”.
„În scurt timp voi face publice solicitările absolut nemotivate ale avocaților. Ex – onorariu pentru depunere acțiune de divorț – se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La întrebarea mea – este vorba doar de depunerea acțiunii sau și de susținerea acesteia în instanță? Răspuns – ” nu știu”/cel mai probabil este faptul că autorul afirmației, reprezentant al avocaților, nu dorește să îi dau numele !”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.
<iframe…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata