Tudorel Toader explică de ce a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea: „Ăla era un abuz pe faţă”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susține că a semnat documentele necesare eliberării Elenei Udrea şi Alinei Bica, deoarece asta spune legea și nu are niciun motiv legal să se împotrivească.

„Cum de ce? Pentru că aşa spune legea. (…) Pentru că tribunalul de executare din Capitală a stabilit, prin decizie, prin încheiere, că nu mai avem motive, cel puţin pe moment, că se suspendă, cum a spus Înalta Curte, executarea. (…) Eu, ca ministru, ce puteam să fac? Să nu semnez documentele prin care pun în aplicare hotărârea Instanţei supreme şi a tribunalului de executare?”, a declarat Toader duminică, la Antena 3.

Ministrul Justiției spune că nu a făcut decât să îndeplinească o obligaţie legală: „Gândiţi-vă ce mi-ar fi zis mie românii, în general, că Înalta Curte spune că se suspendă (…), tribunalul de executare zice că se suspendă şi ministrul Justiţiei ‘ba nu se suspendă, mai stai acolo’. Ăla era un abuz pe faţă”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a semnat, sâmbătă, documentele pentru eliberarea Elenei Udrea și a Alinei Bica. Urmează ca documentele să fie trecute prin procesul de traducere și legalizare și apoi să fie trimise în Costa Rica.

Joi, ÎCCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata