Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați în comisia LIBE a Parlamentului European


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost audiați, miercuri, în comisia LIBE a Parlamentului European pentru a prezenta prioritățile Președinției române a Consiliului UE în domeniile justiție și afaceri interne.

Tudorel Toader a declarat că țara noastră dorește să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție, în proiectul și în viitorul Uniunii. „Nu ne vom abate de la principiile generale directorare – respectul față de valorile comune, față de drepturile și libertățile fundamentale, față de statul de drept“.

Ministrul Justiției a declarat și că ”Nu ne vom abate de la principiile generale directorare – respectul față de valorile comune, față de drepturile și libertățile fundamentale, față de statul de drept”.

El a vorbit și de Parchetul European, spunând că ”nevoia înființării e atât de evidentă încât nu sunt necesare argumente suplimentare. […] În termenul imediat următor, va fi desemnat procurorul-șef european. Până în 31 martie trebuie să trimitem propunerile pentru procurorii europeni, România operaționalizează procedura internă. Până în noiembrie trebuie operaționalizat acest parchet”.

Vorbind despre parchetul European, Toader a declarat că: ”România va susține cu toată convingerea extinderea competențelor spre terorism într-o primă etapă. Dacă abordăm terorismul, în mod necesar vom aborda și spălarea de bani, și altele, și altele, într-un timp scurt”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a pus și ea accent în declarațiile sale pe lupta contra terorismului. Potrivit acesteia, preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata