Turcia continuă operaţiunile de salvare după seism; bilanţul deceselor a ajuns la 81

Foto: evz.ro
0 5

Luni 2 noiembrie în Turcia, operaţiunile de salvare au continuat în opt clădiri din oraşul Izmir, în vestul Turciei, în timp ce numărul deceselor în urma seismului produs vineri în regiunea Mării Egee a ajuns la 81, au anunţat autorităţile, relatează Reuters.

În prezent, sutorităţile turce au declarat că 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în Izmir, iar doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos.

Astfel, peste 3.500 de corturi şi 13.000 de paturi au fost livrate pentru a oferi adăpost temporar persoanelor afectate, conform Autorităţii turce pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), care a precizat că 962 de persoane au fost rănite în urma seismului de vineri.

 

Foto: (c)  ERDEM SAHIN / EPA


 

AFAD a precizat că până în prezent au fost externate din spitale peste 740 de persoane.

Turcia este situată la intersecţia mai multor falii geologice şi este predispusă la cutremure. În 1999, două seisme puternice au dus la moartea a 18.000 de persoane în nord-vestul Turciei.

 

Foto: (c)  ERDEM SAHIN / EPA


 

Seismul de vineri care a avut o magnitudine de 6,9, a avut epicentrul în Marea Egee, la nord-est de Samos, potrivit Institutului Kandilli, cu sediul la Instambul.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x