Tururile virtuale ale Muzeului Naţional al Ţăranului Român, disponibile pe smartphone şi tabletă

46

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR), se relansează tururile virtualeprin care se oferă posibilitatea vizitatorilor să le poată accesa şi pe smartphone ori tabletă.

„Muzeul Naţional al Ţăranului Român este unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spaţiul virtual, putând fi vizitat de către oricine şi de oriunde din faţa unui calculator. Astfel, în septembrie 2010 am lansat turul virtual al expoziţiei permanente a muzeului. În 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNŢR, iar în 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilăriei. După 10 ani, în decembrie 2020, am reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash şi migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă”, informează un comunicat al MNTR transmis AGERPRES.

Disponibil la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/, expoziţia permanentă a muzeului are un tur virtual deosebit de bogat, iar fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoţite de explicaţiile bilingve română/engleză ale audioghidului.

De altfel şi turul virtual al bisericilor Muzeului Ţăranului, disponibil pe biserica.muzeultaranuluiroman.ro,  care cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia muzeului, clădite în afara incintei: Groşii Noi, Juliţa şi Troaş din judeţul Arad şi Lunca Moţilor şi Bejan din judeţul Hunedoara. Două sunt aduse la Bucureşti şi expuse, cea de la Mintia, în sala Reculegere, pe care o puteţi vedea în turul expoziţiei permanente, şi cea de la Bejani, aflată în curte. Celelalte patru, restaurate, păzite şi îngrijite sunt conservate in situ.

Totodată vizitatorii sunt aşteptaţi în Muzeul virtual al Copilăriei, pe childhoodmuseum360.eu/ro.

„Exploraţi imaginarul copilăriei de la sat şi de la oraş şi aflaţi despre sărbători, jocuri şi jucării tradiţionale, boală şi vindecare, nume de băieţi şi fete, texte scrise de şi pentru copii şi câte altele”, precizează organizatorii.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata