Ţuţuianu, despre situaţia de la Transporturi şi MDRAP: PSD nu a făcut propuneri care să fie în afară de orice discuţie

0 89

Senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al Pro România, a opinat joi, la Alba Iulia, referindu-se la nominalizarea lui Răzvan Cuc şi Daniel Suciu pentru conducerea Ministerului Transporturilor şi, respectiv, a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, că PSD şi Guvernul ar fi trebuit să facă propuneri "în afară de orice discuţie" şi care să fie astfel acceptate de preşedinte.

"Din noiembrie până astăzi, două ministere, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, nu au titulari. Au fost mai multe solicitări de nominalizare pentru Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, care au fost respinse, repetat, de preşedinte. Comitetul Executiv al PSD a făcut două noi nominalizări, domnul Răzvan Cuc şi domnul deputat Suciu, pentru cele două ministere. Iată, la ora 24 expiră interimatele miniştrilor interimari, Orlando Teodorovici, respectiv Rovana Plumb. Este o situaţie fără precedent dacă preşedintele va refuza desemnarea celor două persoane. Guvernul se află într-o situaţie extrem de dificilă. Este greu de spus dacă poate continua să funcţioneze în această formulă, după cum este foarte clar că nu vor putea fi iniţiate de către cele două ministere proiecte de lege şi proiecte de ordonanţe de urgenţă ale guvernului care să reglementeze relaţiile sociale specifice domeniului lor de activitate", a declarat, într-o conferinţă de presă, fostul social-democrat.

Adrian Ţuţuianu a adăugat că această situaţie, "cu totul deosebită", va avea "consecinţe" şi cu privire la implementarea programelor pe care le au cele două ministere în 2019, precum şi cu privire la ceea ce are de făcut România în calitate de deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE.

În opinia lui Ţuţuianu, "vinovate sunt ambele părţi", adică atât şeful statului, despre care a susţinut că este "evident" că a intrat într-o campanie electorală pentru cel de-al doilea mandat, cât şi cei…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x