UDMR anunţă ce va face la moţiunea de cenzură. Kelemen Hunor: Vom fi în sală, dar nu vom vota

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi joi în Parlament, în sala plenului, la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota. Fără voturile UDMR, şi cel mai probabil având susţinerea minorităţilor naţionale, actuala majoritate nu are emoţii în privinţa şanselor de reuşită ale moţiunii. 

Opoziţia spera că UDMR va decide să susţină moţiunea de cenzură, în ciuda eşecului negocierilor suse în ultimele zile.

Kelemen Hunor a ieşit, miercuri, după şedinţa grupurilor reunite ale UDMR, şi a anunţat că Uniunea nu îşi va exprima opţiunea în acest caz, aşa cum a mai făcut şi în alte ocazii.

„Iniţiatorii nu şi-au asumat un program transparent şi un premier cu care se poate merge la preşedinte. Eu cred că Opoziţia în acest moment nu este pregătită sau nu doreşte o guvernare. Moţiunea de cenzură este importantă, critica Guvernului trebuie formulată. Vom formula şi noi. Aşa cum am făcut până acum, vom face şi de aici încolo, dar în acest moment ar fi imposibil să votăm o moţiune de cenzură în aceste condiţii, cum ar fi aproape imposibil să votăm împotriva o moţiune de cenzură, pentru că asta ar însemna că suntem de acord cu ceea ce face Guvernul. Aici vorbesc doar de Guvern, nu vorbesc de partide sau coaliţie. Fiindcă instituţia constituţională, moţiunea de cenzură, se referă la critica şi eventual la demisia Guvernului şi nu a partidelor parlamentare. Din acest punct de vedere, avem şi noi criticile noastre, zic eu extrem de pertinente. (…) Decizia este sa fim prezenţi şi să nu votăm. O să spunem ‘prezent, dar nu votez’. Nici măcar abţinerea, prin introducerea ambelor bile în aceeaşi urnă, nu este o soluţie în acest moment”, a…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata