Un actor din serialul „Game of Thrones” a stabilit un record mondial

0 25

Actorul islandez Hafthor Bjornsson, interpretul personajului Gregor „The Mountain” Clegane din serialul TV „Game of Thrones” („Urzeala Tronurilor”), a stabilit un nou record mondial la deadlift (ridicarea unei bare cu greutăţi până la nivelul şoldurilor, n.r.), după ce a reuşit să ridice o halteră cu greutatea de 501 kilograme, a anunţat sâmbătă site-ul bbc.com.

Hafthor Bjornsson a stabilit acest record în sala de sport amenajată în locuinţa sa din Islanda.

El a menţinut haltera ridicată până la nivelul şoldurilor timp de două secunde, înainte de a o lăsa să cadă pe podea şi de a striga de bucurie.

Evenimentul a fost transmis în streaming de postul de televiziune ESPN şi filmat pentru canalul de YouTube al starului islandez.

Precedentul record mondial i-a aparţinut lui Eddie Hall, un britanic care a devenit primul om din lume care a reuşit să ridice o halteră cu greutatea de 500 de kilograme.

Hafthor Bjornsson, în vârstă de 31 de ani, are o înălţime de 2,05 metri. Potrivit site-ului său, citat de DPA, el a câştigat în 2018 concursul „Cel mai puternic om din lume” şi de două ori competiţia Arnold Strongman Classic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata