Un britanic povestește că a furat 30.000 de lire sterline din economiile mamei sale pentru a-și începe afacerea care l-a făcut miliardar


Unul dintre cei mai de succes antreprenori din Marea Britanie, Andrew Michael, a povestit într-un reportaj că pentru a-și începe prima afacere, în urmă cu peste 20 de ani, a furat bani de pe cardul de credit a mamei sale.

Când Andrew Michael avea 17 ani a decis să-și schimbe viața și împreună cu un coleg de liceu și-au propus să-și deschidă o afacere în domeniul tehnologiei.

În 1997, Michael locuia în casa mamei sale din Cheltenham, în vestul Angliei, când a văzut o oportunitate de afaceri. În încercarea de a-și deschide un site web cu un prieten de la școală, a constatat că foarte puține dintre companiile de pe piață de la acel moment, oferea hosting web doar pentru firmele mari și întreprinderile mici și persoanele fizice nu aveau acces la așa ceva.

Așa că el și prietenul său au decis să umple golul din piață și să-și creeze propria companie de găzduire web numită Fasthosts. „Aveam calculatoarele necesare și creasem software-ul necesar, dar aveam nevoie de o conexiune la Internet de mare viteza, care în acele zile însemna săparea unor șanțuri în zona casei, pentru a putea băga cablurile necesare. Întreaga operațiune costa cam 30.000 de lire sterline și noi nu aveam banii necesari”, povestește antreprenorul britanic petnru BBC News.

Gândindu-se că nu avea altă opțiune, Andrew a luat cardul de credit al mamei sale și a comandat pe baza acestuia serviciile de introducere a internetului.

De asemenea, cei doi adolescenți au folosit cardul de credit pentru a plăti reclame în reviste și a-și achiziționa un modem de calculator noi. Estimările lor că vor câștiga suficient în prima lună pentru a acoperi ratele la cardul de credit s-au dovedit a fi reale și au reușit să iasă basma…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata