Un celebru meteorit de 364 de kilograme, într-un lot de 130 de obiecte extraterestre, la licitație

109

 Celebrul meteorit Mont-Dieu, cu o greutate de 364 de kilograme, se numără printre cele 130 de obiecte extraterestre care vor fi scoase la vânzare de casa de licitații Lucien Paris, luni, la Hotelul Drouot din capitala franceză, pentru a marca împlinirea 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună.

Meteoritul Mont-Dieu a fost descoperit în 2010, în Ardeni, de Jean-Luc Billard, un căutător de aur. Al treilea cel mai mare meteorit conservat în Franța, acesta a căzut pe Terra la sfârșitul secolului al XIX-lea. Meteoritul este estimat la 80.000 – 120.000 de euro, potrivit Art Daily.

La finalul unei proceduri judiciare care a durat patru ani, proprietatea exclusivă asupra meteoritului a fost atribuită persoanei care l-a descoperit, după ce instanța a stabilit că obiectul extraterestru este „un bun fără stăpân”.

Proprietarul terenului pe care a fost descoperit, statul francez, revendicase la rândul său meteoritul.

În tot acest timp, obiectul a rămas expus la Planetariul din Belfort.

Un alt obiect extraterestru care va fi scos la licitație luni este un fragment de 157 de kilograme din meteoritul lunar Saint-Aubin, descoperit în 1968 de un agricultor din Aube și estimat la 30.000 – 50.000 euros.

De asemenea, va fi scos la licitație un rar exemplar original al dosarului de presă pentru misiunea Apollo 11, estimat la 2.000 de euro, dar și fotografii realizate de NASA și obiecte științifice.

Pe 20 iulie anul acesta, s-au împlinit 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, făcut de astronautul american Neil Armstrong, în misiunea Apollo 11.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata