Un deputat PSD a demisionat dintr-o funcţie importantă, la o săptămână de la numire

Un deputat PSD a demisionat dintr-o funcţie importantă, la o săptămână de la numire. Este vorba despre deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Sorin Bota, care a anunţat conducerea Parlamentului, miercuri, 21 noiembrie, că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în care a fost învestit de plenul reunit, miercurea trecută, pe 14 noiembrie.

„Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă demisia mea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, funcţie cu care am fost învestit prin votul celor două Camere, în plenul reunit din 14 noiembrie 2018. Menţionez că îmi voi continua activitatea parlamentară, ca deputat în cadrul Camerei Deputaţilor”, precizează Bota, în scrisoarea transmisă Birourilor permanente reunite.

„Trebuie să reluăm procedura (pentru numirea unui vicepreşedinte la ASF – n.r.). Avem termen o săptămână pentru depunerea candidaturii şi încă o săptămână pentru întocmirea raportului de către comisie”, a precizat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

În 14 noiembrie, plenul comun al Parlamentului a validat noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), astfel:

Noul şef al ASF este Leonardo Badea, care a primit în plen 213 voturi „pentru” şi 111 „împotrivă”, iar Elena Dascălu a fost validată în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii cu 214 voturi „pentru” şi 117 „împotrivă”.

În funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, au fost validaţi Cristian Roşu (215 „pentru, 116 „împotrivă”) şi Daniel Ştefan Armeanu (215 „pentru”, 116 „împotrivă”) și Marius Sorin Bota (213 „pentru” şi 118 „împotrivă”), care a…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata