Un fost angajat al Twitter riscă 90 ani de închisoare pentru că a acţionat ca agent străin

Un juriu din Statele Unite a stabilit că un fost angajat al Twitter este vinovat de spionaj pentru Arabia Saudită şi familia regală conducătoare, a transmis miercuri, 10 august, Departamentul de Justiţie (DoJ) american, citat joi de DPA.

Astfel că, un juriu din California l-a condamnat marţi pe Ahmad Abouammo, în vârstă de 44 de ani, fost manager de parteneriate media pentru regiunea Orientul Mijlociu/Africa de Nord la Twitter, pentru că a acţionat ca agent străin neînregistrat, conspiraţie, fraudă electronică, spălare de bani şi falsificare de înregistrări, conform unui comunicat de presă al DoJ.

De asemenea, Abouammo, cu dublă cetăţenie SUA-Liban, a accesat informaţii ale utilizatorilor de Twitter şi le-a transmis oficialilor saudiţi pentru mită, începând din anul 2014, notează Agerpres.

„Abouammo a acţionat în secret ca agent al unui guvern străin vizând voci divergente”, a precizat procurorul general adjunct Matthew Olsen de la Divizia de Securitate Naţională a DoJ.

„Acest verdict arată că DoJ nu va tolera niciun act de represiune transnaţională şi îi va trage la răspundere pe cei care ajută regimurile ostile să-şi extindă raza de acţiune până la ţărmurile noastre”.

Procurorul american Stephanie Hinds pentru Districtul de Nord al Californiei a precizat că guvernul SUA a demonstrat că bărbatul de 44 de ani „a încălcat o încredere sacră” de a păstra informaţiile private ale utilizatorilor Twitter şi în schimb le-a vândut unui guvern străin.

Așadar, Abouammo riscă până la 10 ani de închisoare pentru acuzaţia că a acţionat ca agent străin şi 20 de ani pentru fiecare dintre celelalte capete de acuzare, dar şi o amendă de până la 250.000 USD pentru fiecare dintre capete.

Sursa: digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata