Un Mercedes-Benz din 1940, un Jeep Willys şi un obiect din colecţia actorului Anthony Quinn – scoase la licitaţie

0 131

Licitaţia de antichităţi şi curiozităţi Artmark scoate la licitaţie un Mercedes-Benz 170V, un Jeep Willys şi un vas grecesc vechi de 2.500 de ani – din colecţia actorului Anthony Quinn, şi se organizează, joi seara, online.

Maşina Mercedes-Benz din 1940 este acelaşi model folosit în filmul „Un comisar acuză?” de comisarul Moldovan, interpretat de Sergiu Nicolaescu. Mercedes-Benz 170V este singurul model produs de Daimler-Benz înainte de Primul Război Mondial, a cărui construcţie a continuat şi după Al Doilea Război Mondial şi a fost cunoscut la acea vreme şi sub numele de „Calul de cursă al Germaniei”. În anii ’40, modelul a fost adaptat, între altele, în ambulanţe pentru front.

În prezent această maşină este o piesă de colecţie şi aflată în stare de perfectă funcţionare, are preţul de pornire în licitaţie de 25.000 de euro.

Tot în cadrul acestei licitaţii este o altă apariţie inedită este o maşină de război, şi anume un Jeep Willys, care a făcut parte din dotarea corpului de armată americană detaşat în Coreea de Sud în anii 1950, s-a întors de pe front într-o stare de bună funcţionare şi a fost demilitarizat în anii 1980, când a fost pentru prima dată vândut într-o licitaţie cu caracter de lichidare de efecte militare dezafectate. Jeep-ul scos la licitaţie, în perfectă stare de funcţionare, are un preţ de pornire de 5.000 de euro.

De asemenea, în catalogul licitaţiei se află şi două mici colecţii impresionante de antichităţi. Unele piese sunt extrem de vechi, spre exemplu o statuetă veche de peste 4.000 de ani, reprezentând o zeiţă a fertilităţii, realizată în secolul al XX-lea î.Hr. de civilizaţia de pe Valea Indului, însoţită de raport de expertiză şi datare termoluminiscentă, la preţul de pornire de 500 de euro; altele provin din colecţii celebre, de exemplu un vas grecesc clasic, vechi de 2.500 de ani, cu rol de păstrare a uleiurilor parfumate cu care vechii greci se ungeau după baie, din colecţia celebrului actor Anthony Quinn. Vasul grecesc, însoţit de raport de expertiză şi datare termoluminiscentă, are preţul de pornire de 1.500 de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata