Un nou dezvoltator polonez de jocuri video vrea să strângă fonduri prin listarea la bursă

150

În încercarea de a strânge fonduri, Polonia şi-a consolidat statutul de hotspot pentru studiourile de jocuri video, după ce luni dezvoltatorul polonez de jocuri video pe dispozitive mobile Huuuge Inc. a anunţat că intenţionează să se listeze la bursa de la Varşovia, transmite Bloomberg.

În acest sens, Huuuge a precizat că intenţionează să strângă 150 de milioane de dolari în cadrul ofertei sale publice iniţiale care se va derula pe Bursa de la Varşovia. Astfel,  Huuuge se adaugă altor companii poloneze care şi-au propus să deruleze un IPO, în condiţiile în care restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au obligat mulţi oameni să se îndrepte spre mediul online pentru divertisment, cumpărături şi alte nevoi.

Cel mai mare acţionar la Huuuge este fondatorul şi directorul general Anton Gauffin, ale cărui acţiuni reprezintă 42% din drepturile de vot. În primele nouă luni ale anului trecut, Huuuge a realizat venituri în valoare de 244 milioane de dolari, comparativ cu 187 milioane de dolari în perioada similară a lui 2019. Compania are peste 600 de angajaţi în 10 birouri din întreaga lume şi o medie de 4,7 milioane de utilizatori lunari.

Compania Huuuge urmează să devină a 14-a companie de jocuri video care va fi listată pe piaţa principală a bursei de la Varşovia. Modelul de business al acestei firme este similar cu cel al Ten Square Games SA, ale cărei acţiuni au crescut cu 178% anul trecut.

Bursa de Valori de la Varşovia a derulat în 2020 trei IPO-uri ale unor producători de jocuri video însă sfârşitul anului a fost marcată de situaţia CD Projekt SA, cel mai mare dezvoltator polonez de jocuri video, după ce noul său produs Cyberpunk 2077 a întâmpinat numeroase probleme.

Polonia a devenit un important exportator de jocuri video graţie mâinii de lucru ieftine, forţei de muncă tinere, o generaţie educată şi o tradiţie în sectorul jocurilor care datează încă din perioada comunistă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata