Un român decedat în Italia a fost îngropat înainte ca familia să afle de decesul lui!

Românul Tiberiu Petrea, în vârstă de 42 de ani, a murit pe 22 decembrie pe un pat de spital din regiunea Lecce, din Italia, după ce a suferit o comoție cerebrală.

Acesta a murit la spitalul din Copertino, o unitate medicală micuță, care nu are spațiu suficient pentru a ține mult timp cadavrele celor decedați. Astfel, cei de la spital au decis să-l îngroape pe 28 decembrie, deși familia nu dăduse niciun semn, a informat rotalianul.com.

Rudele din România ale lui Tiberiu Petrea au aflat abia pe 3 ianuarie 2019 despre decesul acestuia. Cei de la Consulatul din Bari au spus că au trimis înștiințarea despre moartea lui Tiberiu încă din ziua morții lui. Dacă nu s-a primit niciun răspuns de la familie, cei de la spital au crezut că pe nimeni nu mai interesează despre soarta lui.
„Am fi vrut să-l îngropăm acasă”
Nimeni nu știe cum s-a putut ca în secolul vitezei, vestea morții unui om să ajungă din Italia la Reșița după 12 zile. „S-au prezentat doi polițiști la ușa tatălui meu și i-au spus că nu mai este, că a decedat. Apoi i-au cerut să semneze niște hârtii, în care se specifica că ne-au înștiințat și că suntem de acord ca statul italian să îl îngroape.

Era în data de 3 ianuarie. Iar fratele meu era îngropat de vreo cinci zile, din 28 decembrie. Noi am fi vrut să-l aducem acasă, să-l îngropăm aici, în țară, creștinește. Acum nu știm dacă se mai poate face ceva”, a declarat fratele celui dispărut.

Comunitatea românească din zonă s-a mobilizat și i-a făcut o cruce cu o poză, dar și o slujbă de pomenire. Parastasul a avut loc sâmbătă, după tradiția creștin ortodoxă.

Bolizi de lux și supermodele! Cine este Dragoș Săvulescu, multimilionarul excentric fugit din România. Este…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata