Un singur caz suspect de COVID provoacă panică în Guangzhou.

De Jurnalul Național Externe Sănătate 150 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Metropola chineză Guangzhou (Canton), situată în sudul ţării, a anulat joi 28 aprilie sute de zboruri şi a lansat un program de testare în masă pentru aproximativ şase milioane de locuitori după descoperirea unui singur caz suspect de COVID-19.

Astfel, aproape fără niciun caz de coronavirus în ultimii doi ani, China se confruntă începând din martie cu o creştere a numărului de cazuri, o situaţie de o amploare fără precedent după anul 2020, ce afectează, în diverse grade, numeroase provincii.

De asemenea, Guangzhou, un important centru comercial şi de producţie, a transmis joi un program de screening a aproximativ o treime din cei 19 milioane de locuitori ai săi, după un rezultat „suspect” al unui test COVID-19 efectuat pe aeroport. Majoritatea zborurilor din această zi au fost anulate, notează Agerpres.

Shanghai, aflat în lockdown, este în prezent cel mai afectat oraş, înregistrând zilnic zeci de noi cazuri de deces.

În plus, capitala Beijing a carantinat deja aproximativ 150 de clădiri după identificarea a o sută de cazuri pozitive într-o săptămână.

Totodată, marele oraş Hangzhou din apropiere de Shanghai a solicitat miercuri seară ca nouă milioane din cei 12 milioane de locuitori să fie testaţi la fiecare 48 de ore dacă doresc să continue să aibă acces la spaţiile publice şi transportul public. O iniţiativă care vine după depistarea a câteva zeci de cazuri pozitive.

În conformitate cu strategia sa zero-COVID-19, China răspunde la acest focar prin lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea în centre de carantină a persoanelor care sunt testate pozitiv. Dar, varianta Omicron, care este deosebit de contagioasă, pune la încercare această politică sanitară.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat joi peste 11.000 de noi cazuri pozitive la nivel naţional.