Un start-up din Franţa a strâns 224 milioane de dolari pentru a construi o fermă de insecte

Foto: agrogo.ro
0 5

224 milioane de dolari a strâns start-up-ul francez Ynsect  anunţând marţi, că a strâns acesti bani de la investitori, cu prilejul unei noi runde de finanţare la care au participat, printre alţii, iniţiativa Footprint Coalition a actorului Robert Downey Jr., pentru a construi o fermă de insecte în apropiere de Paris şi a se extinde în America de Nord, transmite Reuters.

În noua rundă suma s-a dus la 425 milioane de dolari finanţarea totală strânsă de Ynsect, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă strânsă vreodată de o companie din sectorul produselor alimentare obţinute din insecte. Pe lângă FootPrint Coalition, la ultima rundă de finanţare organizată de Ynsect au luat parte şi fondurile Upfront Ventures, Happiness Capital, Supernova Invest şi Armat Group.

A fost înfiinţată în anul 2011,astfel Ynsect creşte viermi de făină din care produce proteine pentru hrana animalelor de companie şi peştilor precum şi îngrăşăminte pentru plante. Însă obiectivul companiei este să producă proteine din insecte şi pentru consumul uman şi în acest sens se aşteaptă ca în cursul anului următor să primească aprobarea autorităţilor europene de reglementare.

În contextul actual, creşterea populaţiei mondiale şi extinderea clasei mijlocii a dus la creşterea cu 50% a consumului de carne per capita în ultimele patru decenii, ceea ce a dat naştere la îngrijorări cu privire la oferta de proteine. Sursele tradiţionale de proteine sunt din ce în ce mai nesigure pe fondul modificărilor climatice şi al îngrijorărilor cu privire la impactul fermelor şi pescuitului comercial.

Dar, specialiştii în nutriţie şi oamenii de ştiinţă promovează de mult timp utilizarea insectelor în hrana oamenilor ca o sursă sustenabilă şi ieftină de proteine, însă mâncatul de insecte este o perspectivă neapreciată în multe ţări şi culturi. În schimb, introducerea proteinelor din insecte în zonele mai inferioare ale lanţului trofic ar putea fi acceptată mai uşor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata