Un val „timpuriu și sever” de caniculă lovește Franța

Un val timpuriu şi sever de caniculă a lovit mai multe regiuni din Franța acolo unde, conform agenţiei meteorologice franceze Meteo France, temperaturile au ajuns în acest moment la 40 de grade, iar sâmbătă sunt așteptate valori termice și mai mari. Departamentul Gironde, unde se află oraşul Bordeaux, a interzis evenimentele publice în aer liber, dar şi cele din spaţiile închise care nu sunt prevăzute cu aer condiţionat, a afirmat vineri un oficial local pentru postul public de radio, transmite Reuters.

De asemenea, Prefectul local Fabienne Buccio a precizat pentru postul de radio France Bleu că spectacolele şi adunările numeroase, inclusiv cele din 18 iunie dedicate Rezistenţei franceze, au fost anulate vineri după-amiază, dar festivităţile private cum ar fi căsătoriilor vor fi în continuare permise.

În multe regiuni din Franţa, temperaturile au ajuns joi la 40 de grade Celsius pentru prima dată în acest an şi sunt aşteptate să atingă valori maxime sâmbătă, când termometrele ar putea înregistra 41-42 grade Celsius.

”Toată lumea se confruntă în prezent cu un risc sanitar”, a precizat Buccio, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Agenţia meteorologică franceză Meteo France a anunțat că ”un val timpuriu şi sever de caniculă”, provocat de o masă de aer cald care se deplasează din nordul Africii, se instalează pe teritoriul Franţei.

Prim-ministrul Franţei, Elisabeth Borne, a declarat joi că mai multe departamente sudice au fost plasate ”în alertă roşie”, cel mai ridicat nivel de alertă, iar prefecţii din anumite regiuni, inclusiv Gironde, au început să implementeze măsuri de urgenţă.

”Nu vă expuneţi afară şi fiţi extrem de precauţi”, a recomandat Ministerul de Interne într-o alertă publicată pe Twitter.

În plus, pe parcursul săptămânii, Franţa s-a confruntat de asemenea cu cele mai grave incendii de pădure din acest an, inclusiv un focar în regiunea Lozere, care a pârjolit 70 de hectare.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata