Unde sunt amplasate cele 835 de secții de votare pentru Alegerile Prezidențiale. Există una și în Afganistan

Alegerile Prezidențiale se apropie cu pași repezi, iar românii vor alege în luna octombrie candidatul care să ocupe fotoliul de la Cotroceni. Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit care sunt cele 835 de secții de votare din străinătate, iar printre se numără Azerbaidjan, Afganistan sau Liban. 

Care sunt secțiile de votare din străinătate și unde sunt amplasate

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin hotărâre, numărul și locația secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna octombrie. Așadar, românii din străinătate vor avea la dispoziție 835 de secții de votare. Românii care locuiesc în afara granițelor țării pot consulta lista integrală cu secțiile de votare aici. Printre secțiile de votare unde românii pot merge pentru a-și exprima votul la alegerile prezidențiale din toamna aceasta se numără Afganistan (Kabul), Albania (Tirana), Azerbaidjan (ambasada Baku), Republica Coreea (Seoul) sau Chile (Santiago de Chile sau Copiapo). 

„Propunerile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile secţiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe şi au fost aprobate prin hotărâri succesive ale AEP. Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare (…), precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente transmis duminică, scrie stiripesurse.ro.

Care sunt locațiile celor 835 de secții de vot din străinătate. Exista una și în Afganistan. Sursa foto: news.ro

Ce a declarat Klaus Iohannis în momentul în care și-a depus candidatura

„Sunt foarte bucuros să vă anunț că mi-am depus…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata