UniCredit Bank România oferă finanţări susţinute de BEI pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Foto: curierulnaţional.ro
0 230

Pentru companiile care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele cele mai afectate de pandemia Covid-19, precum agricultură, turism, producţie de bunuri, comerţ, transporturi şi altele, UniCredit Bank oferă finanţări în condiţii speciale, cu rate de dobândă reduse în comparaţie cu ratele standard, pentru susţinerea capitalului de lucru, a proiectelor de investiţii şi a altor cheltuieli eligibile, informează miercuri banca.

În acest fel, UniCredit Bank oferă companiilor afectate de pandemia de COVID-19 acces la linii de finanţare susţinute de Banca Europeană de Investiţii (BEI). Finanţările sunt disponibile în lei sau în euro, pentru beneficiari din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii (cu mai puţin de 250 de angajaţi) sau „MidCap” (companii mijlocii cu minimum 250 şi mai puţin de 3000 de angajaţi).

Toate împrumuturile pot avea o scadenţă minimă de doi ani (cu o durată efectivă ce depinde de durata economică şi tehnică a proiectului finanţat) şi pot fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte cu un cost maxim de 25 de milioane de euro.

„Mediul de afaceri din România, şi în particular acele sectoare de activitate care au resimţit în ultimul an consecinţele pandemiei Covid-19, are nevoie de o susţinere rapidă şi pragmatică în această perioadă. Prin acordul cu Banca Europeană de Investiţii, punem la dispoziţia companiilor cu până la 3.000 de angajaţi un nou instrument de finanţare a unor proiecte inovatoare sau care contribuie la crearea de noi locuri de muncă. Completăm, astfel, un portofoliu extins de instrumente financiare pe care îl oferim clienţilor noştri în contextul acordurilor cu Fondul European de Investiţii, a schemelor de împărţire a riscului local, furnizate de statul român, a programelor InnovFin, Fund of Funds sau COSME”, a declarat Răsvan Radu, directorul general al UniCredit Bank.

Aşadar, UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata