Universitatea Politehnică Timişoara vine în sprijinul elevilor pentru pregătirea bacalaureatului şi admiterii

0 40

Anul acesta, ca în fiecare an, Universitatea Politehnica Timişoara vine în ajutorul elevilor de liceu, oferind tot sprijinul necesar, atât pentru pregătirea bacalaureatului, cât şi a admiterii în învăţământul superior.

Astfel, pentru admiterea 2021 au început deja cursuri gratuite de pregătire la matematică, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10:00, până în data de 5 iunie, online pe Zoom şi live pe pagina oficială de Facebook a Universităţii Politehnica Timişoara. Mai mult, din acest an Universitatea Politehnica Timişoara pune gratuit la dispoziţia elevilor, pe site-ul propriu, în secţiunea dedicată admiterii, a „Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere 2021 la Universitatea Politehnica Timişoara”.

Din punct de vedere al acestei lucrări, chiar dacă sunt adresate, în special potenţialilor săi studenţi, indiferent de facultatea pentru care optează şi independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), elevilor nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Această culegere de probleme de matematică se adresează cu precădere elevilor de liceu care urmează o pregătire sistematică pentru examenul de admitere la o parte din Facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara. Cunoscut fiind faptul că una dintre disciplinele fundamentale în pregătirea unui viitor inginer este matematica, de altfel rezolvarea problemelor propuse conduce la dezvoltarea competenţelor necesare viitorului student la Politehnică.

În context general, problemele propuse acoperă, în mare măsură, conţinuturile impuse prin programele analitice de Ministerul Educaţiei Naţionale. În acelaşi timp s-a ţinut cont şi de manualele alternative de matematică utilizate în circuitul liceal. Deşi problemele propuse sunt de tip grilă, cu şase răspunsuri, doar unul fiind corect, o parte din ele urmăresc tipurile de probleme date la probele de matematică ale examenului de bacalaureat din ultimii ani. Din acest motiv, prezenta culegere poate fi utilizată şi la pregătirea examenului de bacalaureat dar şi a unor concursuri şcolare.

Din punct de vedere structural, lucrarea are trei părţi: Probleme de algebră, Probleme de trigonometrie şi geometrie plană, respectiv Probleme de analiză matematică.

În finalul culegerii sunt prezentate subiectele, cu rezolvările integrale, date în perioada 2014 – 2020 la concursul de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata