UNPR: Decizia UDMR referitoare la simbolurile maghiarilor din România reprezintă un atac la adresa statului român

0 93

Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră că decizia Congresului UDMR privind adoptarea drapelului Ungariei şi al celui secuiesc ca simboluri ale maghiarilor din România reprezintă "un atac şi o sfidare de neacceptat" la adresa statului şi a poporului român.

"Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră că decizia UDMR de la Congresul de sâmbătă privind adoptarea ca simboluri ale maghiarilor din România a drapelului Ungariei şi al 'ţinutului secuiesc' reprezintă un atac şi o sfidare de neacceptat la adresa statului şi a poporului român. România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, iar simbolurile sale sunt statuate foarte clar în Constituţie. Orice abatere de la prevederile instituite de Constituţia României se înscriu în afara cadrului legal şi nu sunt, prin urmare, permise sau acceptate", se arată într-un comunicat transmis de UNPR.

Conform aceleiaşi surse, UNPR respinge orice acţiune menită să aducă atingere statului român, simbolurilor naţionale şi poporului român şi cere autorităţilor "să se poziţioneze de urgenţă şi să ia măsuri faţă de acţiunile recente" ale UDMR, care "seamănă dezbinare" între românii şi maghiarii care trăiesc în această ţară.

"Tocmai am sărbătorit 100 de ani de România. Istoria este mărturia de netăgăduit a celor 100 de ani de la Marea Unire. În contextul Centenarului, gestul UDMR este cu atât mai sfidător, neavenit şi inacceptabil. Drapelul naţional al României este unic şi reprezintă sacrificiul şi credinţa românilor de-a lungul istoriei, trecutul şi viitorul nostru. Vom apăra acest drapel, imnul naţional 'Deşteaptă-te, române!' şi toate simbolurile şi valorile neamului românesc şi ale statului român cu orice preţ şi nu vom permite nimănui să atenteze la valorile noastre sau la integritatea naţională", a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

UNPR reaminteşte că pe 26 iunie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata